Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj
  • 15-dnevno pravo na povrat proizvoda
  • Plaćanje na rate
  • 100% sigurna kupovina
Zasladite ove praznične dane ukusnim desertima

Zasladite ove praznične dane ukusnim desertima

Još ste u potrazi za kakvim receptom kojim namjeravate obogatiti blagdansku trpezu? Nešto fino, slatko, raskošna delicija kojom ćete iznenaditi najbliže, a po mogućnosti da ne zahtijeva baš sate i sate pripreme.

Pokušajte sa jednostavnim receptima, koji ne zahtijevaju mnogo pripreme i trda, a jaaako su ukusni.

Souffle od čokolade i crnog vina Namirnice potrebne za pripremu (za cca. 8 osoba): 0,03 dcl crnog vina 0,145 g čokolade  0,200 kg maslaca 0,140 kg šećera 4 jaja 0,140 kg brašna Postupak: Namazati keramičke (limene) kalupe otopljenim maslacem i posipati oštrim brašnom. Čokoladu i maslac otopiti na pari uz povremeno miješanje. Jaja i šećer pjenasto istući (mikserom). Otopljenu čokoladu dodavati u pjenasto istučena jaja uz neprestano miješanje. U dobivenu smjesu dodati crno vino i promiješati , dodati brašno i lagano promiješati. Dobivenu kremu staviti u kalupe i peći u zagrijanoj pećnici na 220 °c oko 7-9 min. (Ako desert treba biti sa tartufima dodajte samo 10 dkg svježeg bijelog, odnosno crnog tartufa.)   Cimet – miris kolača i slatkiša

Jedan od najpopularnijih začina, koji će mnoge ponajprije podsjetiti napraznike koji stižu kada po njegovoj slatkasto-ljutoj aromi zamirišu kolači. Cimet ima i ljekovita svojstva, smatra se da pomaže protiv prehlade i gripe, a poznati je i kao lijek za probavne smetnje. On je ukratko rečeno, fini začin koji prekrasno miriše i još k tomu povoljno utječe na naše zdravlje. Cimet se odlično slaže s jabukama, to je dobitna kombinacija za svaki kolač, prava poslastica! No, ovaj put predlažemo vam istu kombinaciju, ali u drugom desertu, također vrlo ukusnom, a to je džem od jabuke i cimeta, koji se proizvodi u Istri, u sklopu posebnog programa koji je Zigante predstavio hrvatskom, ali i inozemnom tržištu.

Kolač Amareta Bez badema su nezamislive praznične delicije. Bogat je mastima, mineralima, vitaminima, ali i visoke kalorijske vrijednosti, pa ipak pripazite na konzumaciju  prhkih kolačića s bademima. Posebice je omiljeni sastojak tradicionalnih autohtonih kolača u Dalmaciji i na otocima, gdje se načini njihove pripreme i danas ljubomorno čuvaju. Poznati su tako originalni slatkiši, rađeni po bakinim receptima i čuvani kao najstrože tajne, a koji su nezaobilazni u gastronomskoj ponudi otoka i grada Korčule. To su amarete, kolači zlatne boje i neodoljivog okusa u kojem dominiraju mljeveni mindoli, odnosno bademi. I ovih će se blagdana naći na trpezama ne samo Korčulana nego i svih onih koji su barem jedanput okusili taj bogat okus amareta, kolača u koji idu i jaja, a upotpunjen je koricom limuna i naranče.  

 

Kliknite za besplatan poziv
x
Imate pitanje?
Kliknite na dugme pozvat ćemo Vas. Naš operater je spreman da odgovori na sva Vaša pitanja o proizvodima ili akcijama koje Vas zanimaju. Molimo Vas, kliknite na dugme ispod i pozvat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku.

Ova usluga je potpuno BESPLATNA!

Pozovi me!